Atombarnet –

Uendelighedstegn copy

I anledning af dagen mellem verdens 2 største atomeksplosioner- en mor fødte et barn.
8 August 1945
8 August 2015
70 ÅR I DAG: I anledning af millenniet år 2000 bragte Fyns Stiftstidende en stor artikel om Jean Ascher der beskrives som en af Fyns 20 mest interessante personer. I dag (8 august 2015) fylder Jean som titulerer sig ”Danmarks eneste, endnu nulevende gøgler af folket og Guds nåde” 70 år. Han er far til 2 børn. Begge er de voksne og klarer sig selv. Jeans brogede livshistorie (der til dags dato aldrig er bragt i sin fulde form i et eneste medie i hele landet), fortjener at blive fortalt, og det rådes der hermed bod på:

ET VASKEÆGTE EVENTYR: Historien om gøgleren Jean og hans mange ”liv”, får let en til at tænke på H.C. Andersens historie om den grimme ælling, der endte som en smuk svane. Jean var, iflg. eget udsagn, ”en lille forvirret, genert, halv-skizofren dreng”. En lidt anderledes ”ælling”, der vel ikke helt passede ind i den danske andegård, men også en dreng, der trods sin specielle familiebaggrund og mange personlige problemer aldrig holdt op med at tro på sig selv. Han voksede op på Amager som enebarn med sin ugifte, ikke alt for ”borgerlige”, men meget omsorgsfulde, tysk-jødiske mor. Hun fortalte ham aldrig, hvem hans far var, eller hvor fra i verden han stammede, men hun sørgede efter bedste evne for, at sønnen, som de fleste andre børn i 50-erne, fik en traditionel dansk skolegang og opdragelse, hvilket bl. a. inkluderede den obligatoriske danseundervisning. Knægten var nok mere til friluftsliv end parketgulve, og han blev selvfølgelig også både spejder og patruljefører.
PÅ VALSEN: På grund af ”lidt knas i familielivet” stikker den unge Jean af hjemmefra som 15 årig, men bliver 3 uger senere returneret til Danmark af det østrigske politi. Derpå kommer han på kostskole, får hevet en mellemskoleeksamen i land og rejser så igen udenlands, idet han denne gang står til søs. Efter fire år på verdenshavene ender dæksdrengen som chefkok på et af A.P. Møllers store tankskibe, og et halv dusin fragtskibe senere bytter han kabyssen ud med en køkkentjans på Brønshøj Vandrehjem. Herfra fører hans kokkeuddannelse ham via et Cafeteria i København videre til køkkenet på Hotel Aviv i Colbjørnsensgade, hvor han bliver udlært ”jødekok” med speciale i tilberedning af mad, hvor man ikke blander kød og mælk m.m…
SMIDT UD AF PARTIET: Et eller andet sted undervejs lader Jean sig ansætte som pædagog på Danmarks første ”kommunistiske byggelegeplads” (Hudegrunden), hvorfra han 9 måneder senere smides på porten, fyret p.g.a. usolidaritet og manglende marxistisk livssyn (?) Jean lader sig dog ikke slå ud. Han skifter ufortrødent metiér og ernærer sig derefter som bl. a. trappevasker, rengøringsassistent, grafiker med eget firma (Teletryk), musikterapeut under Statens Åndssvageforsorg, beskæftigelsesterapeut (legeonkel?) hos Politiets Ungdomsklubber for at ende – en del hæsblæsende år senere – som Danmarks først selvstændige vognmand med egen mobiltelefon med firmaet Tele Trans! Året er 1974.
EN VISION TAGER FORM: Jean er, som det fremgår af ovenstående, den fødte autodidakt og (med lige portioner held og knofedt) kan han beskæftige sig med hvad han har lyst til. I foråret 1980 etablerer han, i samarbejde med sin daværende veninde, kunstner, forfatter og turistguide Gitta Bechshøft, et lille ethjulet gade-cykel cirkus. Tre måneder senere har han sin første offentlige optræden, hvor han, i spidsen for Dansk Cyklistforbunds 50.000 demonstrerende cyklister, indtager Rådhuspladsen kørende på en meget høj cykel. Herefter accelerer både de offentlige optrædener samt indkøb af ethjulede cykler i alle størrelser og modeller. Jean kan nu føje titlen gadegøgler og direktør til sit CV, samtidig med at han stadigvæk arbejder videre som kok, musikterapeut, vognmand og grafiker.
CIRKUS CHANGHIGH: -”Danmarks eneste ethjulede cykelcirkus” hvis motto er: -”vi gør alt det på et hjul, som alle andre gør på to ben – og lidt til”, bliver relativt hurtigt kendt og får velbetalte jobs over hele landet, samt flere artister på programmet. Optændt af sand kunstnerisk ildhu optræder Chango (Jeans gøglernavn) sammen med sine unge artister og udfører halsbrækkende numre højt over jorden hvor der jongleres med ild, kegler og diverse andet kasteskyts. Som årene er gået, har ca. et dusin Europæiske TV stationer filmet dem, og der findes efterhånden ikke det marked, skole, ungdomsklub, byfest, musikfestival, eller anden begivenhed som truppen ikke har besøgt. Cirkus slår også sine folder udenlands, blandt andet med deltagelse i en del store musikfestivals i Tyskland, England, Sverige og Norge. Et par vintre i træk rejste cirkus endda til Israel, hvor de optrådte på hoteller, natklubber, ungdomscentre, fritidshjem, skoler, hospitaler og gågader i Tel Aviv, Jerusalem, Eilat og BeerSheva til stor morskab for de lokale indbyggere, arabere og jøder uden forskel.
PÅ KANT MED LOVEN?: I løbet af de næste 20 år videreudvikler Jean ihærdigt sine cirkusaktiviteter med nye fantasifulde numre. Alt går som smurt, men så en dag, i sommeren 2011, bringer Fyns Stiftstidende et fotografi af en ung dreng som kaster en økse i forbindelse med en cirkus workshop. Det lokale politi får øje på billedet, hvilket medfører at 124 kasteknive og økser konfiskeres og undervisning i denne cirkusdisciplin forbydes. I henhold til ordensmagtens fortolkning af våbenloven anklages direktør Chango for brud på offentlig lov og orden, og nu følger en mere end 3 år lang, opslidende, ”molboagtig dialog” med et større antal embedspersoner i Justitsministeriet, Rigspolitiet samt utallige andre offentlige organer, før sagen afsluttes. Jean frikendes og får det blå stempel med ret til at kalde sig Danmarks historiens først legale kniv- og øksekaster med tilladelse til at undervise alle, inklusive børn i alderen ned til 12 år.
DEN VIRTUELLE VERDEN: Når mørket falder på de lange vinter aftener, teleportere avataren Yman ind i cyberspace, hvor hun som rejsende cirkus artist og ilddanser optræder med sit virtuelle cirkus : The ChangHigh Sisters Fireshow of Light, Life & Love. I roterende trapetzer, dansende på gående elefanter eller på høj stram ildline, rullende kugler eller sågar ethjulede cykler, med brændende fakler i hænderne, ildstang i munden og ildhjelm på hovedet åbner hun enten Statens museum for virtuel kunst, Støtte arrangementer for Afrika, Japan, Haiti, Phillipinerne, Warchild, Kræftens Bekæmpelse (USA), Udstilling for heroiske Kvinder, Præsident Barack Obamas indsættelsesfest i 2009, eller mange andre store begivenheder, festivaler overalt on the grid, mens nogle af verdens bedste musikers musik streames live og med budskabet om næstekærlighed har hun nu i over 8 år gennemført mere end 200 supershows som verdens mest avancerede virtuelle artist.

URANTIA BOGEN: Den 24. december 2014 bragte avisen Fyns Stiftstidende en leder og kronik, forfattet og inspireret af Jeans arbejde med den bog, der, ifølge Jean, burde udbredes i et langt større perspektiv og målestok end det projekt han selv, efter bedste evne og formåen, er i gang med. Midt i 70-erne besøger Jean USA, hvor han påbegynder sit livslange studie af The Urantia Book. I dette store værk harmoniseres filosofi, kosmologi og religion, så disse står i et rimeligt forhold til den intellektuelle og kulturelle udvikling i en tidsalder med hastige videnskabelige fremskridt. Bogen omhandler det kosmologisk fundaments relation til universernes univers, og hvad der eksisterer i den kosmiske virkelighed, samtidig med at læseren bibringes en dybere kendskab til Jesus af Nazarets liv og virke. Det traditionelle, teologiske Jesusbillede omfortolkes, og Jesu frelserskikkelse fremstår her på ny og dynamisk vis. Urantia Bogens Jesusfortælling er den mest detaljerede, der i dag er at finde om Jesu liv og lære.
DET SIDSTE STORE PROJEKT: Gøgleren, artisten og multikunstneren Jean Ascher lever i dag lidt afsondret i udkanten af Hesbjergskoven sammen med sine 37 høns, 11 gæs og 9 ænder, samt et par (u-indbudne) fynske rotter. Han bor i et hyggeligt lille bondehus på et dejligt stykke jord, hist hvor Bøllemosegyden slår en bugt. Et grønt og frodigt sted mellem skov og eng hvor han i fred kan fordybe sig i det arbejde, som han siden årtusindeskiftet har helliget en stor del af sin tid på, nemlig den danske oversættelse af Urantia Bogen. Så længe energien og forholdene tillader det, fortsætter Jean naturligvis også sit hidtidige virke som direktør og gøgler af folkets og Guds nåde i spidsen for sit elskede, berømte, berygtede, og vidtberejste lille gadecirkus CHANGHIGH…
Undertegnede ønsker fødselaren held og lykke med alt samt et langt og aktivt liv på den anden side af de 70 ….

Gitta Bechshøft, Jeans gamle Cirkus partner … Uendelighedstegn

Til dem af jer med sjælen og ånden hvilende i Vor Skabers kærlighed.

Til dem af jer med genetisk gennemsyret gøglerblod i årene.
Til dem af jer der endnu er i live, ikke så meget i kødet der som sådan ikke kan rejse sig men som kan opløfte sin identitet til nye højder.
Til dem af jer hvis sjæle vedvarende hungre efter højere nydelse af kosmisk art.
Til dem af jer der stadig i hukommelse kan huske løgnen og bedraget der ved optakten til 2000 års milleniumet begav sig ud på den lange rejse mod “stedet”, passeret dette og aldrig vendte tilbage.
Til dem af jer hvis hjerter stadig banker i takt til livets kosmiske rytme og hvis personlighed endnu kan huske hvad der ikke skete.
Til dem af jer der ikke lod sig forføre ind i fantasifosternes illusioner og magien tryllebindende selvbedrag.
Til dem af jer hvis etiske værdier ikke kan måles i mammon, øl og falsk kærlighed.

Du er hermed inviteret til lørdag d. 15 august til Hesbjergvej 10,2015 i anledning af gøgleren Changos halvfjerdsindstyvende årsdag.
Dagen er uformel, gratis og du behøver ikke at melde din ankomst i forvejen og ligeledes er du ikke forventet eller forpligtet, hverken moralsk eller på anden vis, til at medbringe andet end digselv eller melde afbud.

Uendelighedstegn II copy

About Yourantiaman

About me there is not much to say..those who know dont talk and those of you who read will know. With Light, Life & Love will we change ourselves and the world as long as we don't forget to "Devote our life to proving that love is the greatest thing in the world."
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Atombarnet –

  1. Wow! Spændende beretning. Det virker som om at du har levet et, til tider hårdt, men også et ekstremt spændende liv Jean.
    Og virkelig fået prøvet nogle ting af. Jeg blev faktisk inspireret af indlægget her. Tak.

    Med venlig hilsen
    Thomas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s