Historien om hvad et hjul kan gøre ved en mand.

Historien om hvordan ChangHigh Cirkus, Københavns Unicykel Klub, Københavns Cirkus klub og Fyns Cirkus Klub blev til.

Der var engang en hel almindelig mand. Som senere skulle vise sig at være ret så usædvanlig. I 1979 købte han en ethjulet cykel, idet han havde udtænkt den snedige plan at forære sin 5 års datter en som hun kunne lege med, når de skulle på ferie på Bornholm, og så han selv imens kunne ligge uforstyrret på stranden, og læse sine bøger.

Der var næppe gået mere end 5 minutter efter overrækkelsen af gaven, før hans datter Catjaya med høj stemme forkyndte at en sådan cykel kunne hun så absolut IKKE køre på og i øvrigt var den alt for stor. !”Du kan selv prøve, far.” var hendes sidste ord, inden hun temmelig uinteresseret forlod pladsen.

Nu måtte jeg til min store irritation prøve kunsten. Det var hverken let eller særlig behageligt, mest af alt mindede det mig om middelalderens tortur bukke, dem hvor man bliver opsat tværs over en bjælke med store tunge lodder i benene. Jeg knoklede som besat med bare at få mig selv op og sidde stille et øjeblik, men hver gang faldt jeg hurtigt ned.
Af flere uforklarlige årsager, som jeg ikke her skal redegøre nærmere for, skete det forunderlige. Nej ikke at jeg kom op og sidde, men at jeg blev besat af lysten til at kunne. Jeg var som tryllebundet, forhekset og på mærkelig vis underlagt den ethjuledes magiske kraft … hvis eneste stemme hele tiden sagde “Op, prøv igen! Op, prøv igen! Op, prøv igen.” i en let monoton hvislende og indsmigrende decibel.

3 dage senere vågnede jeg op i sengen, hævet, rød, hudløs og delvis lammet imellem benene, helt oppe fra skridtet og ned til knæene. Jeg kunne kun med meget besvær komme ud af sengen, og gå …..det var totalt umuligt. Dette føltes værre, end hvad jeg nogensinde tidligere havde prøvet af smerte … jeg var omtåget og befandt mig i en stærk beruset, euforiserende tilstand, hvis eneste lindring syntes at være mere børnepudder.

Som månederne gik, blev det noget lettere og med ankomsten af foråret 1980, unicyklede farmand uden besvær hen over græs, grus, sten og asfalt. Måske ikke helt så elegant som en gazelles spring hen over steppen, men snarere noget som lignede en blækspruttes forsøg på enarmet linegang.!

Da efteråret kom, føltes alt helt anderledes.!
Nu var ethjulet cykling op ad strøget blevet til en følelse af at være en hurtig svømmende ål mellem en flok sløve krabber. Med tiden skulle selv denne følelse ændre sig til noget helt andet, noget meget mere sublimt og svævende.

Ved begyndelse af året 1982 havde jeg lært flere børn at unicykle og vi besluttede at starte en lille klub. Først kaldte vi den Dansk Unicykel Union, meget senere Københavns Unicykel Klub, en lands-dækkende altfavnende organisation, hvis overordnede mål var og stadig er, at udbrede interessen for den ethjulede cykelsport / kunst.

Vi optrådte på strøget, fik små jobs på forskellige børne- og ungdomsinstitutioner og nu kaldte vi os Cirkus ChangHigh.

Fritidslovgivning gav os mulighed for at låne en offentlig gymnastiksal og hele vinteren trænede vi hver lørdag og søndag. Mange drenge og piger blev medlemmer og årene gik. Den ethjulede cykel sport spredte sig til utallige institutioner og tusindvis af børn stiftede bekendtskab med den ethjulede cykelkunst.

KUK afholdt ligeledes i 1982 sit første RUNDETÅRN UNIRACER RALLY, Rundetårn op & ned på en ethjulet cykel.

I 2016 afviklede jeg vores 35 års Jubilæums Royal Rundetårn UniRacer Rally Ræs  og unicyklede for første gang op og ned på verdens første elektroniske total sinds computerstyret ethjulet cykel.

I 1984 afviklede vi landets første Danmarksmesterskab og tog samtidig kontakt til Tyskland, Holland, USA og Japan.

  1. Den ethjulede cykel er meget mere end et legeredskab.
    Jeg har observeret, at unge piger og drenge igennem deres egen individuelle træning og leg med den ethjulede cykel og jonglering, bliver mere harmoniske og får en speciel stærk selvbevidsthed om egne evner og egenskaber.

Den ethjulede cykels stabiliserende og ergo-dynamiske stimulering af de 2 hjerne halvdele fremmer en harmonisk fysisk og psykisk udvikling hos børn. Det er min opfattelse, at såfremt samfundet satsede mere på kreative fag, contra de materielle, ville kriminalitet, narkomani, sindssygdomme og andre typer af personligheds forvrængninger blive markant formindsket. Lige som jeg mener at en stimulering eller beskæftigelse af børn, uden at sætte dette ind i en større immateriel sammenhæng kun frembringer selvhøjtidelige egoister der mangler forståelse for deres egen plads i en større sammenhæng.

Ethjulet cykling og jonglering er ikke et universal middel mod åndelig og spirituel reducering, men en ud af flere måder, hvorved vi, samfundets “fornuftige voksne” kan ændre og forebygge fremtidens problemer for vores børn.

Børn har brug for viden i ordets bogstaveligste forstand. Viden om alt, hvad der vides noget om. Viden er som værktøj, der kan bruges, når der er brug for det. Børn, hvis viden er mangelfuld, bliver ufuldstændige og umodne individer i et selvudviklende samfund, som ikke vil være i stand til at opbygge noget nyt, men snarere fortære og nedbryder det allerede opbyggede, når dets borgere er underudviklet, mangler basis uddannelse i åndsforståelse, viden, kendskab og kosmisk indsigt i livets realiteter. Ligeledes så er mangelfuld motorisk udvikling et handicap, når dette ikke stimuleres gennem leg og  frivillig øvelse, men udelukkende gennem selvisk idrætsforeninger (DGI) og fitness centre.

Når et samfund ikke kan se det værdifulde i at udvikle selvstændige selvregulerende og selvmotiverende individer som gennem selvbeherskelse af sind, ånd, og personlighed, så nedbrydes selve ideen om  ethvert demokratisk betalings princip, hvis hovedformål er at hjælpe til selvhjælp. Når de styrende ministre og folkevalgte ikke foregår folket med et positivt eksempel, så er det yderst vanskeligt at overbevise befolkningen om  rigtigheden   og værdien af deres social kulturelle prædiker, politikker og lovreguleringer når deres umoralske  handlinger viser at de ikke selv er underlagt egne idealer og principper.

Når falskhed, løgn og bedrag “alternative alternativer” præsenteres som grundlovs gyldige sandheder, mens de i kosmisk virkelighed er  manipulerende illusoriske påstande baseret på frygt og uvidenhed, så vildledes folket  med vilje og dette vil i sidste ende føre til samfundets nedbrydning.

  1. At unicykle i dag kan siges under følgende motto:

Alt hvad du gør på 2 ben, gør vi på et hjul..
Kom og prøv selv, det er svært, sjovt og spændende.
Få styr på dine 2 hjernehalvdele, lær selvkontrol, balance og harmoni.
Lad det ikke kun snurre mellem benene, men også mellem ørene.
Bliv Unicyklist for en dag eller Universal forever…
Test dig selv på toppen af Livets hjul.
Begrebet Frihed er relativt i forhold til bevægelse….udvikl din 4 dimension, bevæg dig fremad, sidelæns, baglæns, samt opad, nedad, udad og indad.
Bliv kosmisk bevidst om dine uendelige muligheder som Gøgler og Menneske af Guds Nåde.

 

Med Liv, Lys & Kærlighed vil vi forandre os selv og verden.

Med  varme hilsner fra gøgleren Chango alias Jean i ChangHigh Cirkus

Jean Ascher

Advertisements

About Yourantiaman

About me there is not much to say..those who know dont talk and those of you who read will know. With Light, Life & Love will we change ourselves and the world as long as we don't forget to "Devote our life to proving that love is the greatest thing in the world."
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s